YAŞAM BİLGELİĞİ TOPLULUĞUMUZA HOŞ GELDİNİZ!
Yeni Nesil 2000 “Yaşam Bilgeliği Platformu”, Türkiye'nin geleceğine, insanlığa ve barışa eğitim yoluyla fayda sağlamayı amaçlayan bir "Öğrenen Topluluklar" katkı projesidir.
Bu amaçla bir araya gelerek “öğrenen topluluklar” olarak hareket etmenin, “bilgiyi yaşam bilgeliğine” dönüştürerek eğitimi geleceğe taşıyacak bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim, çocuk psikolojisi, sosyal-duygusal beceriler ve çocuk gelişimi konularında yenilikleri takip etmek ve kendilerini geliştirmek isteyen ebeveynlerle dayanışma içerisinde ve geniş katılımlı yeni bir platform oluşturduk:
YENİ NESİL 2000 YAŞAM BİLGELİĞİ EĞİTİM, PAYLAŞIM VE DAYANIŞMA PLATFORMU
YAŞAM BİLGELİĞİ PLATFORMU
Platformumuzda, farklı sektörlerden eğitimcilerin, yazarların, uzman konukların yazıları ve atölye çalışmaları ve eğitimleri yer alacak.
Yaşam Bilgeliği Topluluğumuza üye olanlar, bazen çevrim-içi, bazen de okulumuzda düzenleyeceğimiz etkinliklere ücretsiz ya da indirimli olarak katılabilecekler.
Bugünlere ve geleceğe farklı bir gözle bakmak, çocukları için daha iyi bir veli ve ebeveyn olma yolunda adım atmak isteyen herkesi topluluğumuza davet ediyoruz.
Çocuklar hepimizin! Gelin bilgiden yaşam bilgeliğine açılan yolda birlikte büyüyerek çocuklarımızın gelişimine rehberlik ve tanıklık edelim.
Topluluğumuza ve e-bültenimize ücretsiz üye olmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Gerçekleşen etkinliklerimiz:
Çocuklarımızı Şefkatle Yetiştirmek
-
Bu eğitimde çocuklarımızı dinlemeye dair alışkanlıklarımızın ilişkimize etkilerini gözden geçirerek aramızdaki bağları güçlendirecek, karşılıklı güveni, anlayışı ve işbirliğini destekleyecek şefkatli ve empatik yaklaşımları deneyim odaklı bir ortamda birlikte keşfetmek istiyoruz.
Kişiler arası iletişim danışmanı Gizem Alav Şapçı’nın sunacağı atölyenin temellerini, psikoterapist Marshall B. Rosenberg’in kurucusu olduğu Şiddetsiz İletişim® oluşturuyor.
-
5 Haziran ‘23, Pazartesi
20.00-21.00 | ZOOM
Herkes İçin Sağlıklı Nefes
-
Buteyko Nefes uzmanı Funda Aşkınoğlu ile sağlıklı solunum ve Buteyko Nefes Metodu hakkında merak ettikleriniz üzerine sohbet edeceğimiz bu etkinlikte, her yaştan insanın yedi gün yirmi dört saat nasıl solunum yapması gerektiği noktasından hareketle bir çok konuya değineceğiz.
Etkinliğimiz, çocuğu ve kendisi için sağlıklı solunum yapmanın önemini keşfetmek ve bu konuda Buteyko Nefes Metodu'nun ortaya koyduğu bilimsel yaklaşımları merak eden herkese açık.
-
10 Temmuz ‘23, Pazartesi
21.00 - 22.00 | ZOOM
Çocuklarımızla Doğru Nefes
-
Buteyko Nefes ® uzmanı Sayın Funda Aşkınoğlu ile gerçekleştirdiğimiz “Çocuklarımızla Doğru Nefes - Buteyko Nefes Tadım Eğitimi”nde çocuklarımızın sağlıklı zihinsel ve bedensel gelişimi için çok önemli olan fonksiyonel solunum kavramını YN2000 Öğretmenleri ve Velilerimizle Buteyko Nefes bakış açısıyla ele aldık.
-
6 Temmuz ‘23, Perşembe
21.00 - 22.00 | ZOOM
Attention S’il Vous Plait
-
Yoga, Meditasyon ve Felsefe eğitmeni Bora Ercan önderliğinde düzenlediğimiz “Bilinçli Farkındalık ve Merkezlenme” eğitiminde, bir öğretmenin kendi bedeni ve zihniyle kurduğu bağlantı üzerinde ve aynı zamanda öğrencilerle de kurduğu konsantrasyon temelli bağlantı üzerine uygulamalı olarak çalıştık.
Bu eğitimde, konunun analiz ve sentez süreçlerinin bir bütün olarak oluşması ve bunun sonucunda da istenen, beklenen karşılıklı 'iyi oluş' haline ulaşılması hedeflendi.
-
21-22 Ağustos ‘23, Pazartesi + Salı
09.30-17.00 | Yüz Yüze
Kendimizle Bağlantı ve Öz Şefkat / YN2000 Öğretmenlerine Özel
-
Öğretmenlerimizin, öğrenme ortamlarını şefkatli iletişimle desteklemek amaçlı bu atölye çalışmasında aşağıda yer alan temel konularda şu temel başlangıç adımlarını atmayı amaçlıyoruz:
- Hayatın temposu içinde duygu ve ihtiyaçlarımızla bağ kurarak esenliğimizi desteklemek,
- Kendimize özen göstererek canlılığımızı beslemek, mesleki zorlularımızın önüne geçmek,
- Yargılarımızı, ihtiyaçlarımıza ve hayatımıza hizmet eden bir enerjiye dönüştürmek.
Kendisine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
19 Ocak ‘24, Cuma
13.30 - 16.30 | MUZO KONFERANS SALONU
Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak
-
Teknoloji bağımlılığının çocuklarımızın gelişiminde yol açtığı temel sorunlar ve bu sorunlara karşı ebeveynlerin nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğine dair çözümlemeleri konuşacağımız bu eğitim semineri tüm öğretmenler, ebeveynler ve konuyla ilgilenen herkese açık.
-
14 Eylül ‘23, Perşembe
20.30-22.00 | ZOOM
Kendimizle Bağlantı ve Öz Şefkat / Soru-Cevap
-
Gerçekten de acaba gündelik hayatın yoğun temposu içerisinde aynayı kendimize döndürüp başkalarına gösterdiğimiz empati, sevgi ve şefkati kendimize yöneltebiliyor muyuz? Gerçek duygu, istek ve ihtiyaçlarımızla derinden bağ kurarak kendi canlılığımızı, enerji ve esenliğimizi desteklememiz nasıl mümkün? Öz şefkat pratiği, psikolojik dayanaklılığımızı güçlendiriyor mu?
Aslında tüm bu sorular, çocuklarına iyi bir eğitim sağlayarak onları hayata en güçlü şekilde hazırlamayı amaçlayan ebeveynler de dahil olmak üzere hepimiz için geçerli.
Yaşam Bilgeliği Platformumuzda 5 Şubat tarihinde sevgili Gizem Alav Şapçı ile yapacağımız söyleşimizde bu ve benzer sorulara birlikte cevap arayacağız.
Kendisine değerli katkıları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
22 Ocak ‘24, Pazartesi
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam bilgeliği ücretsiz üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Dikkat Enerjidir.
-
Bilinçli Farkındalık, Dikkat ve Odak konusunda merak ettikleriniz üzerine yapacağımız söyleşimiz tüm öğretmenler, ebeveynler ve konuyla ilgilenen herkese açık.
-
28 Ağustos ‘23, Pazartesi
20.30 - 21.30 | ZOOM
Yeni Dünyanın Cesur Gençleri
-
“Yeni Dünyanın Cesur Gençleri” başlıklı söyleşimizde; yeni dünyanın yeni özelliklerini anlamakla başlayacağımız yolculuğumuzu, İnsanın Fabrika Ayarları’nı (İFA) anlamanın önemi, yeni dünyanın zararlı taktikleri ve bunlarla mücadele yöntemlerini, Bilinçli Farkındalık ve dikkat yönetimi ve gerçek anlamda “başarı” kelimesinin ne anlama gelebileceğini tartışarak tamamlayacağız.
Kendisine bu ufuk açan söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
18 Aralık ‘23, Pazartesi
21.00 - 22.30 | ZOOM
Çöpten Toprağa Bir Kompost Hikayesi - Söyleşi ve Soru-Cevap
-
"Kokopelli Şehirde" nin kurucuları Elif Çatıkkaş ve Yasemin Kırkağaçlıoğlu. toprağı kendilerine dert edinmiş iki permakültür tasarımcısı.
Peşinden koştukları ideal ise daha yaşanabilir bir dünya ve sağlıklı bireyler için doğayla uyum içerisinde çalışarak hep birlikte gerçekleştirebileceğimiz ekolojik bir dönüşüm.
Bu amaçla şehirlerde yapılan ekolojik uygulamalardan ilham alarak başlattıkları ve “Kokopelli Şehirde” ismiyle kurdukları sosyal girişimle şehirlerde ekoloji ve sürdürülebilir yaşam üzerine bir öğrenme ve deneyimleme alanı açıyorlar hepimize.
Sevgili Elif Çatıkkaş ile yaptığımız söyleşide:
- “Kokopelli Şehirde”nin geliştirdiği ve deneyimlediği uygulamalarla mutfağımızdaki günlük organik atkılarımızdan nasıl toprak oluşturacağımıza;
- hazırladığı solucan kompostu ve Bokashi kompostu ile kendi gıdamızı nasıl yetiştireceğimize ve
- iklim krizi için kendimizce somut adımlar atabilir miyiz;
sorularına cevap aradık ve kendilerinden pratik tarif ve ipuçları almayı da ihmal etmedik.
Bu söyleşimiz, kısa da olsa “Kokopelli Şehirde”nin deyimiyle kendimizi ve gezegeni gözetmeyi birlikte öğrenmeye ve unuttuklarımızı yeniden birlikte hatırlamaya çalışacağımız bir adım oldu.
Kendisine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
26 Şubat ‘24, Pazartesi
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Önce Hayal Sonra Gerçek
-
“Her akşamüstü oyuncakçı
camekanından
çocuk ellerinin izlerini
siler...”
Oyunlar, oyuncaklar, masallar, hayaller, insan ve yaşam…
Yaşam Bilgeliği Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz yeni söyleşimizde
oyun ve oyuncakların çocuğun hayallerindeki ve hayatındaki önemini
bizlere birbirinden güzel şiirleri, kitapları ve söylemleri ile büyük bir duyarlılık ve heyecanla aktaran bir şair; şair olmanın da ötesinde yazar ve müzeci olan, sevgili SUNAY AKIN’ı, @sunay.akin konuk ettik.
Akın, çocuk dünyasının saflığını, hayallerini, yaratıcılığını ve bu dünyanın yetişkinler için taşıdığı anlamı ustaca işliyor şiirlerinde.
Akın’a göre “oyuncak” bir anlamında “hayat”ın sembolü; ayrıca çocukların hayal gücünü besleyerek onlara yaşamın güzelliklerini fark ettirmenin ve dünyayı daha yaşanabilecek bir mekâna dönüştürmenin de sihirli anahtarı.
Çocukluk dönemi oyunları ve oyuncakları, toplumsal ve kişisel gelişim için hayati öneme sahip. Oyun, çocuklar için bir eğlence aracı olmanın ötesinde, güven, sadakat ve dostluk gibi temel insani değerlerin öğrenildiği bir alan. Bu konuda yapılan yeni araştırmalar ise Akın’ın fikirleriyle birebir örtüşür nitelikte.
Sevgili Sunay Akın’la yaptığımız söyleşide oyun ve oyuncakların çocuklarımızın sağlıklı ve bütünsel gelişimine olumlu katkılarını ele alırken aynı zamanda oyunların çocuklarımızın hayal güçleri, yaratıcılıkları, odak yetileri, yaşam becerileri, hayat boyu başarıları ve mutluluklarına olan etkilerini de değerlendirdik.Kendisine değerli katkıları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
11 Haziran ‘24, Salı
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Çocuklarda Sınav Dönemi Kaygı Yönetimi ve Aileler
-
Çocuklarımızda sınav öncesi kaygı sorunu ve bu sorunun çocuklarımızın öz güveni, motivasyonu ve başarısındaki olumsuz etkileri günümüzde oldukça yaygın bir durum.
Bu konunun doğru bir şekilde ele alınması ve çocuklarımıza destekleyici bir ortamın sağlanması konusunda biz eğitmenlere ve ailelere önemli roller düşüyor.
Yaşam Bilgeliği Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz bu söyleşimizde uzman klinik psikolog ve aile danışmanı sayın Şeniz Pamuk’u @beyaz_psikoloji ağırladık ve kendisiyle bu konuyu konuştuk
Sınav ya da performans kaygısının, sınavın kendisi ile değil, o durumla ilgili olarak kendimize söylediklerimizle ilgili olduğunun altını çiziyor sayın Pamuk.
“Geçmiş deneyimler, ailenin performansa bakış açısı, yarış kültürü, kendilik algısı, sınava yüklenen anlam ve yapılan hazırlıkların yeterliliği, kişinin sınavla ilgili yorumlarının temel taşlarıdır. Kaygı, beden, düşünce, inanışlar ve duygular üzerinden dışa vurulur.
Çocukları sınava hazırlanan ailelerin yaklaşımları çocukların sınavla ilgili algılarını şekillendirmekte büyük önem taşır. Bu nedenle, ailelerin bu konuya ne yaptıklarını bilerek, bilinçli bir şekilde yaklaşmaları konunun seyrini belirgin bir şekilde etkileyecektir.
Kendisine bu güzel söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
18 Mart ‘24, Pazartesi
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Sporda ve Yaşamda Başarı Zihni
-
Yaşam Bilgeliği platformumuzda bu kez sporu ve çocuklarımızın eğitim ve yaşamlarında elde edecekleri başarılarda sporun rolü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Konuğumuz ise eski milli voleybolcu ve iletişimci olması yanında, voleybol yorumculuğu ve kendine özgü maç anlatımlarıyla “sporun sesi” olarak anılan Başak Koç’tu.
“Şampiyonluk en başta bir zihin durumudur.” diyor sevgili Koç. Kendisine göre; böyle bir zihni inşa ederken spor en önemli kutup yıldızımız olabilir. Her sabah bizi yatağımızdan kaldıran dürtü de gelişim isteğidir. Daha iyi antrenman demek, daha iyi maç demektir. Sporla bu zihniyeti inşa ederken kimlik sermayemizi de dolduruyoruz. Spordan öte hayatımız da bu sermayenin yani değerlerimizin ışığında ilerliyor.
Sporcu olmak takım ruhunu benimseyerek yenilgilerin başarılara açılan yeni kapılar olduğunu gösteriyor bize. Azmin, sistematik aklın ve istikrarlı çabanın hayatta ne kadar kıymetli olduğunu spor sayesinde anlayabiliyor insan.
Başak Koç’a göre belki olimpiyat şampiyonu olamayabiliriz ama kendi hayatımızın şampiyonu olabiliriz. Hayatı yoluna koyabilmemiz için ise yerimizden kalkıp harekete geçmemiz, aksiyon almamız gerekiyor. Atalete düşmeden, eylem kapasitemizi, isteğimizi arttırarak bu yolda ilerlemek de özgürlük alanımızı artıyor.
Kendisine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
22 Mayıs ‘24, Çarşamba
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Birlikten Barış Doğar
-
Yeni Nesil 2000
Yaşam Bilgeliği Topluluğu
“BİRLİKTEN BARIŞ DOĞAR.”
Nilüfer Eyiişleyen ile
Ebeveyn ve Çocuk Yoga Atölyesi ve Mini Brunch
Beden farkındalığı geliştirmek ve zihin sağlığımız korumak, birbirimizle ve çocuklarımızla kuracağımız ilişki ve iletişimin niteliğini de artırıyor.
Günümüzde bunu sağlayacak en kolay ve erişilebilir araçlardan biri de yoga uygulamaları. Yoga bilgisi, yemek yeme alışkanlıklarımızdan hareket etmeye; doğru nefes almaktan çocuklarla kurduğumuz iletişime ve çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak pek çok alıştırmaya kadar ihtiyacımız olanı bize veriyor.
Yarın 21 Eylül Cumartesi,
Dünya Barış Günü’nde,
5-12 yaş aralığında çocukları olan Velilerimizi, çocuklarıyla birlikte, yoganın fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen eğlenceli dünyasında;
ve çocuklarımızla etkileşimimizi tazeleyen bir Yoga atölyesinde ağırladık.
“Attention S’il Vous Plaît” projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu atölye çalışmasında önce duyularımız aracılığıyla bedenimizi ve hislerimizi fark ettik. Ardından doğru nefes alıp vermek üzerine oyunlar ile dikkati artıran, sakinleştiren/enerjiyi yükselten nefes alıştırmalar yaptık.
Duyularla ve nefesle oluşturduğumuz bağ bizi bedensel hareketler için hazır hale getirdi. Böylece son adımda yoga hareketlerini daha bilinçli ve tadına vararak yapar hale geldik.
Her bir uygulamada çocuklarımızın neler algıladıklarını ve neler duyumsadıklarını çok daha iyi anlayabildik ve hep birlikte nitelikli zaman geçirdik.Kendisine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
21 Eylül ‘24, Cumartesi
10.00 - 11.00 | Yoga Atölyesi
11.00 - 12.00 | Mini Brunch
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Dijital Çağda Yaşam Becerileri
-
Günümüzde dijital dünyanın hızla değişen dinamikleri, bizlere çocuklarımızın sadece akademik veya bilişsel başarılarına değil, aynı zamanda bütünsel sağlıklarına, mutluluklarına, sosyal ve profesyonel yaşamlarında uzun vadede başarılı olmalarına yönelik becerilere de odaklanmamız gerektiğini gösteriyor.
Bu kapsamda Yaşam Bilgeliği Topluluğumuzun ev sahipliğinde değerli konuğumuz, gelişimsel psikoloji profesörü ve klinik psikolog sayın Ayşe Bilge Selçuk’u ağırladık. çocuklarımız üzerindeki etkilerini ele alacağız ve onların psikolojik sağlamlık, öz saygı, odaklanma gibi temel yaşam becerilerini geliştirmelerine nasıl katkı sağlayabileceğimizi konuştuk.
Söyleşimizde ayrıca çocuklarımızın karşılaştığı sosyal anksiyete, grup çalışması güçlükleri, dijital bağımlılık ve akran zorbalığı gibi konularda da değerlendirmeler yaptık.
Gelecekte, bugün adını bile bilmediğimiz mesleklerde görev alabilecek olan çocuklarımız kendi güçlerini keşfetmeleri, zorlayıcı durumlara karşı dayanıklılık kazanmaları ve sağlıklı ilişkiler kurmaları için alan açmak biz eğitmen ve ebeveynlerin en önemli sorumlulukları.Kendisine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
19 Kasım ‘24, Salı
21.00-22.30
ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Yapay Zeka Çağında İnsani Zeka ve Erdemler
-
Değerli konuğumuz Prof. Dr. Erkcan Özcan ile insanlığın yapay zeka ile buluştuğu noktada bilim, eğitim, gelecek ve insanın potansiyelini konu aldık.
Aklın, bilimin ve yaratıcı düşüncenin ışığında geleceğe iyimser bakabilmek için insanlığın sahip olduğu gerçek potansiyeli nasıl harekete geçirebiliriz? Yapay zekanın hayatımıza ışık hızıyla nüfus ettiği ve bilginin her an ulaşılabilir olduğu bir süreçte insani zeka, beceriler, değer ve erdemler biz insanları daha da güçlü kılabilir mi? Dijital dünyanın sunduğu imkanlar karşısında, bireyin karar alma ve muhakeme süreçlerinde bilimsel ve eleştirel düşüncenin rolü nasıl bir evrime uğruyor? İnsan kendi potansiyelini teknolojiyle “entegre” bir şekilde ve insani değerleri de merkezine alarak nasıl bir denge içinde gerçekleştirebilir? Başarının sırrı nerede?
Doğru cevaplar kadar doğru soruları da deşifre etmeye gayret edeceğimiz bu ilham verici buluşma zihinlerimizde yeni kıvılcımlar yarattı ve sizlerin katılımı ve sorularıyla geleceğe dair yeni kapılar araladık.
-
10 Mart ‘25, Pazartesi
21.00-22.15
ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Barış Dile Gelince
-
Yeni Nesil 2000 Yaşam Bilgeliği Topluluğu
“BARIŞ DİLE GELİNCE”
Uluslararası CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni
GİZEM ALAV ŞAPÇI İLE SORU/CEVAP ETKİNLİĞİ
Aile, iş veya sosyal ilişkilerimiz olsun, çevremizle kurduğumuz iletişimde düşünme, konuşma ve davranış seçimlerimizle iç ve dış dünyamıza barış tohumları ekmemiz nasıl mümkün olabilir?
Her geçen gün gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde giderek artan şiddet eylemlerine tanık oluyor; kendimizi bazen çaresiz, bazen öfkeli, bazen de umutsuz hissediyoruz.
Zaman zaman hepimizin içinden “Barışçıl bir dünya istesem bile bireysel olarak ben ne yapabilirim ki?” gibi düşünceler geçiyordur.
Belki birey olarak bir anda büyük dönüşümler yaratamayabiliriz, ancak empati, sevgi, nezaket ve anlayışla atılan küçük adımlar, büyük toplumsal değişimlerin temelini oluşturabilir.
Daha şefkatli, yargısız ve yapıcı bir dil geliştirerek en tatsız çatışmaları ılımlı diyaloglara dönüştürebilir, barış tohumlarını kendimizle ve çevremizle iletişimimize taşıyabiliriz.
Peki ama nasıl?
Gandhi’nin “Dünyada görmek istediğin değişimin kendisi ol.” sözünün rehberliğinde, bu sorunun cevabını ve sizin merak ettiklerinizi Yaşam Bilgeliği eğitmenlerimizden sevgili Gizem Alav Şapçı ile birlikte irdeledik.
“Dünya Şiddetsizlik Günü” olan 2 Ekim Çarşamba akşamı düzenlediğimiz ZOOM etkinliğimizde düşünce, konuşma ve davranış alışkanlıklarımızı dönüştürmenin yollarını gerçek yaşam örnekleri üzerinden birlikte keşfettik.Kendisine katkıları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
2 Ekim ‘24, Çarşamba
21.00 - 22.00 | ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Gelecek, Dönüşüm ve Yapay Zeka
-
Dijital çağın getirdiği hızlı değişim ve dönüşümle birlikte geleceği şekillendiren en önemli unsurlardan biri yapay zeka ve benzer teknolojiler. Çocuklarımızın bugünü ve yarını bu dönüşümün etkileriyle yeniden tanımlanıyor. Peki, yapay zeka hayatımıza nasıl yön veriyor ve gelecekte nasıl verecek? Bu teknoloji iş dünyası ve sosyal yaşamda ne gibi değişimlere öncülük ediyor?
Son 25 yılında dünyanın dijital dönüşümünü hem Türkiye hem de farklı Avrupa ülkelerine dokunarak izlemiş, bir parçası olmuş, bazılarına öncülük etmiş bir teknoloji ve dönüşüm lideri gözünden dinlemek ister misiniz?
Yaşam Bilgeliği Platformumuzda gerçekleştireceğimiz yeni söyleşimizde uluslararası yazılım ve dijital dönüşüm firması SAP’nin Türkiye Program Yöneticisi sayın Ender Bıyıklıoğlu’nu konuk ettik; ve yapay zeka ve benzer teknolojileri kendi deneyim ve tecrübeleri ışığında birlikte değerlendirdik.
Sn. Bıyıklıoğlu ile söyleşimiz yalnızca bugünü anlamakla kalmayıp, yarınlar için daha bilinçli adımlar atmamıza ön ayak oldu bizlere. Ve yeni bir perspektifle, çocuklarımızın teknolojiyi bir amaç değil bir araç olarak kullanarak nasıl güçlü bireyler olabileceğine dair ipuçları sundu.Kendisine bu harika söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
11 Aralık ‘24, Çarşamba
21.00-22.15
ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Eğitiminde Şefkatli İletişimin Gücü
-
YENİ NESİL 2000 YAŞAM BİLLGELİĞİ TOPLULUĞU
SURA HART ile “EĞİTİMDE ŞEFKATLİ İLETİŞİMİN GÜCÜ”
Şiddetsiz iletişimin ev, okul ve sınıf ortamında
pratik uygulamaları /
Şiddetsiz İletişim’in dünyaca ünlü uzmanlarından ABD’li eğitmen sayın Sura Hart, 8 Ekim 2024 Salı günü
“Eğitimde Şefkatli İletişimin Gücü” eğitim semineriyle konuğumuz oldu.
Eğitim ve ebeveynlik alanında Şiddetsiz İletişim uygulamalarını tüm dünyada yaygınlaştıran Hart, bu iki saatlik interaktif seminerde Şiddetsiz İletişim’in ev, okul ve sınıf ortamında pratik uygulamalarından örnekler paylaştı.
Seminerde, Sura Hart’ın Victoria Kindle Hodson ile kaleme aldığı, öğretmenler için bir Şiddetsiz İletişim müfredatı sunan ve Ekim ayında Türkçe’de yayımlanacak “Hatasız Sınıf” kitabından temel mesajlar ele alındı.
Ayrıca, Şiddetsiz İletişim yaklaşımını her yaşta kolayca öğrenmeyi sağlayan “No-Fault-Zone” (Hatasız Alan) oyununun uygulama alanlarından örneklere de yer verildi.
Ebeveynler ve öğretmenler için şefkatli iletişimde çığır açan, dönüştürücü kitaplar kaleme alan ve materyaller geliştiren Sura Hart’ı okulumuzda ağırlamak ve paylaşımlarından ilham almak için büyük bir heyecan duyuyoruz.
Kendisi sadece sözlerle değil kalpten gelen bir anlayışla kurulan bağların ne kadar güçlü olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Velilerimiz, eğitmenlerimiz ve misafirlerimizle birlikte geçirdiğimiz bu anlamlı buluşma, hepimiz için dönüştürücü bir deneyim oldu.Sevgili Sura Hart’ın paylaştığı değerli öğretileri okulumuzun kültürüne taşımaktan büyük mutluluk duyarken, kendisine ve bu anlamlı etkinliğe vesile olduğu için Gizem Alav Şapcı'ya gönülden teşekkür ediyoruz.
Yeni Nesil 2000 Okulları Yaşam Bilgeliği Topluluğu
-
8 Ekim ‘24, Salı
YN2000 Muzo Salonu
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.
Gelecekten Geleceğe Bir Başarı Öyküsü
-
Yaşam Bilgeliği Topluluğumuzun değerli konukları Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü Sayın Hermine Ridé ve Türk Müdür başyardımcısı Sayın Minâ Akcen ile tadına doyulmaz bir sohbet gerçekleştirdik.
Her bir dakikası bilgelikle dolu bu özel buluşmada iki kardeş okulun köklü geleneklerini, dayanışmasını, geçmişten günümüze taşıdığı ortak değerleri ve geleceğe ışık tutan eğitim yaklaşımlarını değerlendirdik.
Öğrencilerimizin okul sıralarında edindikleri bilgi ve değerleri kendi kültür ve yaşam anlayışlarına entegre edebilmelerinin önemine vurgu yaparken, aynı zamanda özgüvenli, sorumluluk sahibi ve otonom bir formasyonla gelecekte fark yaratacak biricik değerler olduklarını ve bu potansiyellerini ortaya çıkarabilmek için birlikte var gücümüzle çalıştığımızın altını büyük harflerle bir kez daha çizdik.
Kendilerine bu ilham verici söyleşi için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
-
12 Şubat ‘25, Çarşamba
21.00-22.00
ZOOM
KAYIT: Yaşam Bilgeliği ücretsiz Üyeliği için lütfen Buraya tıklayın.